Velikonoční fazolová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g bílých fazolí
300 g uzeného masa
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
150 ml smetany ke šlehání
2 jarní cibulky
medvědí česnek
mladé kopřivy
petrželka
pažitka
podle možností i další jarní bylinky
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole, které jsme den předem namočili, uvaříme doměkka. Do hrnce na polévku dáme vařit vodu, vložíme uzené maso a vaříme také doměkka. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. Z másla a mouky uděláme jíšku, polévku zahustíme, vložíme nakrájené bílé části cibulek a vaříme cca 20 minut. Na závěr přidáme uvařené fazole, zjemníme smetanou, přidáme kopřivy a necháme přejít varem.

  3. Hotovou polévku dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně přisolíme a posypeme nakrájenou petrželkou, cibulkovou natí, medvědím česnekem a pažitkou. Uzené maso rozdělíme do talířů a zalijeme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!