Džusové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Ingredience těsto:
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 dcl oleje
- 2 dcl mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1. krém:
- 1 l pomerančového džusu
- 6 lžic cukru
- 80 g škrobové moučky
- 2. krém:
- 125 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
- nahoru:
- piškoty
- 1/4 l pomerančového džusu
- 2 lžíce rumu
- čokoládová poleva
Postup Džusové řezy
Postup přípravy receptu
-
Postup: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova (při 200°C asi 10 minut).
1. krém: Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
2. krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.