Krůtí zámotky v džusové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 vykostěná krůtí stehna
4 plátky pršutu
4 deseticentimetrové špalíčky zelené cibulky
4 bobkové listy
150 ml pomerančového džusu
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké papriky
1 stroužek česneku
olej
pepř
párátka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na porce, naklepeme, osolíme a zlehka opepříme. Na každý plátek položíme bobkový list, podélně zelenou cibulku a plátek pršutu.

  2. Pevně zamotáme a spíchneme párátkem.

  3. Z džusu, sójové omáčky, utřeného česneku a sladké papriky umícháme marinádu, do které závitky naložíme nejméně na jeden den (průběžně protřepáváme a masem otáčíme).

  4. Druhý den rozpálíme olej v pánvi a okapané maso na něm zprudka ze všech stran opečeme.

  5. Přendáme do zapékací misky, zalijeme marinádou a výpečkem, přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut na 200°C.

  6. Poté odstraníme alobal a asi čtvrt hodiny dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!