Domácí žervé

Recepty, Sýry

Suroviny

500 g bílý jogurt
1 kelímek zakysané smetany
sůl dle chuti
dle chuti přidat bylinky - používám směs bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. V misce metlou pořádně promícháme všechny suroviny.

  2. Do misky s víkem vložíme plínku nebo plátýnko a směs do ní vlijeme.

  3. Při zavírání misky povytáhneme plínku tak, aby pod ní zbylo dost místa na odkapávání syrovátky, pevně uzavřeme víko a vložíme na 24 hodin do ledničky. Látku, která přesahuje z misky, smotejte na víčko, navlhne a nadělala by vám v ledničce nepořádek:-).

  4. Druhý den máme hotovo. Žervé vyndáme tak, aby se nenamočilo zpět v syrovátce a přendáme do krabičky. Je výborné. Doma nám moc dlouho nevydrží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!