Krůtí játra na japonský způsob

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích jater (i mražená)
1 dl červeného dezertního vína (např. Metropol)
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička směsi koření Čína
1 lžíce strouhaného zázvoru
3 lžíce kukuřičného škrobu nebo bramborového škrobu
3 lžíce hladké mouky
sádlo nebo olej do woku
sůl
jemně nasekaná bylinková směs:
jarní cibulka
petrželka
bazalka
několik kroužků z bílé části pórku
3 lžíce loupaných arašídů

Postup přípravy receptu

  1. Na větší kusy pokrájená játra v misce přelijeme marinádou z vína, sójové omáčky, směsi koření Čína a strouhaného zázvoru a necháme několik hodin proležet.

  2. Pak osušíme kousky jater v papírovém ubrousku a obalíme ve směsi škrobu a hl. mouky půl na půl. Obalené kousky opečeme rychle v rozpáleném tuku ve woku.

  3. Když jsou hotové, obalíme je v bylinkové směsi (zelená cibulka, petrželka, atd...) a podáváme.

  4. Ve zbylém tuku opražíme do měkka kroužky z pórku a arašídy.

  5. Na talíři přizdobíme sezónní zeleninou a směsí arašídů s pórkem. Podle chuti a libosti přisolíme.

  6. Mezitím jsme si připravili jemnou bramborovou kaši (nebo uvařili rýži). Obojí je vhodnou přílohou. na hranolky nezapomínaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!