Česnekové řízečky v tempuře a domácí tatarka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prso (může být krůtí nebo vepřové maso)
1 velký stroužek česneku
sůl
1,5 lžíce tempury
3 lžíce ledové vody
domácí tatarka
150 ml oleje slunečnicového
1 vejce
sůl, pepř
cukr
hořčice
nakládaná okurka
šalotka
kapary

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízek rozkrojíme 4 malé řízečky, lehce naklepeme jen klouby ruky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem z obou stran. V hluboké pánvičce dáme rozehřát olej (nejlépe arašídový),

  2. Zatím připravíme tempuru. Nasypeme směs do misky, zalijeme po lžících hodně studenou vodou a vidličkou promícháme do hustého těstíčka. Jakmile se dělají v oleji ode dna bublinky vkládáme tempurou obalené řízečky a smažíme dozlatova. Tempura se dá udělat doma smícháním 2:1:1 PL hl. mouky, rýžové mouky a škrobu s ledovou vodou, ale vyplatí se ji koupit, povede se a díky ledové vodě se v horkém oleji nafoukne a je vždy křupavá.

  3. Řízečky podáváme s různě upravenými brambory, tatarskou omáčkou a nezapomeneme doplnit čerstvým salátem podle vlastní chuti.

  4. Do válcovité nádoby nalijeme150 ml slunečnicového oleje, přidáme celé vejce, půl lžičky hořčice, špetku cukru, soli, pepře a zakápneme citronem. Tyčový mixér ponoříme až na dno nádoby a pustíme mixování. Pomalu zvedáme jako píst směrem vzhůru, trvá to 20 -30 vteřin a majonéza je hustá a skvělá. Na tatarku přidáme 1 najemno nakrájenou šalotku, 1 menší najemno nakrájenou nakládanou okurku, 1 lžičku nasekaných kaparů, dle chuti špetku polévkového dochucovadla bez konzervantů a vše promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!