Tortily s baby špenátem a lososem
Recepty, RybySuroviny
- balení tortil (4 nebo 6 kusů)
- 2 porce čerstvého lososa
- 100 g baby čerstvého baby špenátu
- 6 malých rajčat
- kelímek zakysané smetany
- 2 snítky kopru
- 1 citron
- olivový olej dle potřeby
- koření na ryby
- sůl
- pepř podle chuti
Postup Tortily s baby špenátem a lososem
Postup přípravy receptu
-
Lososa si předem nakrájíme na hrubější kostky a naložíme - ochutíme kořením na ryby, osolíme, zakápneme citronem a olivovým olejem (zpravidla přidávám i nějakou tu bylinku, dnes jsem použila rozmarýn, který mám s rybami moc ráda). Poté jej opečeme v pánvi.
Ze zakysané smetany, soli, pepře, pár kapek citronu a nasekaného kopru uděláme dip. Na rozehřátou tortilu skládáme listový špenát, na kostky nakrájená rajčata a lososa.
Přelijeme připraveným dresingem, pečlivě zabalíme a servírujeme.