Dušená kuřecí stehna na víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 300 g kořenové zeleniny (použila jsem 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru)
- 100 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml červeného suchého vína
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř dle chuti
Postup Dušená kuřecí stehna na víně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna nasolíme a opepříme, kořenovou zeleninu, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka zatáhneme maso. Přendáme do pekáčku a na výpeku osmahneme ještě veškerou zeleninu. Závěrem přidáme rajčatový protlak, bylinky a koření a podlijeme červeným vínem. Necháme společně ještě chvíli provařit a pak přesypeme do pekáčku ke kuřeti.
Přiklopené pečeme na 180°C asi hodinu až hodinu a půl.
Po tomto čase přendáme zeleninu do mixéru (vybereme koření) a rozmixujeme dohladka. Kuře mezitím ještě opečeme bez pokličky, aby získalo kůrčičku.
Omáčku vrátíme zpátky do pánve, provaříme, v případě potřeby naředíme vývarem nebo smetanou. Můžeme také dochutit solí.