Dušená kuřecí stehna na víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
300 g kořenové zeleniny (použila jsem 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru)
100 g cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
500 ml červeného suchého vína
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
2 větvičky čerstvého tymiánu
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna nasolíme a opepříme, kořenovou zeleninu, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka zatáhneme maso. Přendáme do pekáčku a na výpeku osmahneme ještě veškerou zeleninu. Závěrem přidáme rajčatový protlak, bylinky a koření a podlijeme červeným vínem. Necháme společně ještě chvíli provařit a pak přesypeme do pekáčku ke kuřeti.

  3. Přiklopené pečeme na 180°C asi hodinu až hodinu a půl.

  4. Po tomto čase přendáme zeleninu do mixéru (vybereme koření) a rozmixujeme dohladka. Kuře mezitím ještě opečeme bez pokličky, aby získalo kůrčičku.

  5. Omáčku vrátíme zpátky do pánve, provaříme, v případě potřeby naředíme vývarem nebo smetanou. Můžeme také dochutit solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!