Domácí zeleninová pizza

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 ml vlažné vody
5 g sušeného droždí
půl lžičky soli
250 g hladké mouky
špetka cukru
Na hotové těsto:
rajčatový protlak
stroužek česneku
mozzarella
kukuřice
2 rajčata
čerstvá bazalka
na dochucení – sůl, čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy robotu dáme mouku, cukr, sůl a droždí. Spustíme hnětání a přilíváme do těsta vodu.

  2. Hotové těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.

  3. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dva bochánky. Každy bochánek vyválíme do kruhu, přeneseme na plech. Potřeme rajčatovým protlakem s prolisovaným česnekem, natrháme šunku, přidáme kolečka mozzarelly, rajčat, kukuřici a zlehka osolíme a opepříme.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 10-15 minut. Po upečení dáme na pizzu lístky bazalky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!