Pavlův plněný bůček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřový bůček s kůží, široký
hořčice kremžská
cibule
paprikový lusk
uzené maso
plátkový sýr
grilovací koření
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vykostím, opatrně do něj udělám kapsu, kterou mírně prosolím, popepřím, pomažu hořčicí a vložím na drobno nakrájené uzené maso, cibuli na půlkroužky, papriku na nudličky a přikryji plátky sýru.

  2. Vše v kapse posypu gril.kořením a kapsu uzavřu buď sešitím potravinářskou nití nebo jak je vidno na obrázku, jehlami.

  3. Kůži nařežu na kostky,aby se pěkně propekla a nepřipálila se.

  4. Bůček vložím na sádlem vymazaný plech, mírně podleji vývarem a přikryté peču asi 1 a půl hodiny. Občas podliji a když začne masíčko zlátnout, přidám zbytky, které mi zbyly z uzeného, cibule a papriky a již nepřikryté nechám dopéct na zlatavou kůrčičku.

  5. Šťávu sliji do kastrůlku, zahustím tmavou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!