Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3/4 kg kuřecího masa (prsa)
1/2 sáčku tekuté marinády Gyros (Albert)
1 kelímek smetany na vaření Profesionál (190g)
bílá část z celého pórku
petrželová nať
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na širší proužky a promícháme s polovinou tekuté marinády Gyros (nesolíme, marináda obsahuje dostatek soli).

  2. Dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin. Do pánve dáme pár kapek oleje, na kterém opečeme rozpůlené tři stroužky česneku do zlatova a tyto poté vyjmeme a již nepoužijeme.

  3. Vložíme najemno nakrájenou bílou část pórku, nasekanou hrst petrželové nati, lehce orestujeme a přidáme kuřecí maso naložené v marinádě.

  4. Maso opečeme zprudka, aby zůstalo šťavnaté, a podlijeme smetanou, lehce provaříme, čímž se nám hezky omáčka probarví i zahustí. Podáváme s těstovinou nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!