Pečínka s rozmarýnem a houbovým sósem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta vcelku
5 stroužků česneku
dijonská hořčice
rozmarýn
šunka
uzený sýr
sušené houby
bujón
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu prořízneme, naplníme šunkou, sýrem, a marinádou z prolisovaného česneku, francouzské hořčice a drceného rozmarýnu. Marinádou též bohatě potřeme povrch pečínky.

  2. Za občasného polévání pečeme hodinu a půl, až se maso rozpadá. Omáčku připravíme ze spařených sušených hub, které podlijeme vývarem s bujónem a opepříme. Na závěr zahustíme škrobovou moučkou. Pečínku krájíme na plátky a podléváme houbovým sósem. Podáváme s domácími bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!