Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600-700 dkg plece z divočáka
1 cibule
koření divočina
2 lžice domacího rybízového džemu
sůl
pepř
2 dcl červeného vína
domací vývar
na zahuštění trochu mouky
čerstvá paprika
cibuli
petrželku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opražíme cibuli, přidame maso a necháme pořádně orestovat, až pustí štávu.

  2. Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácim vývarem, necháme dusit a po chvilce přidáme džem a promícháme.

  3. Podusíme a zahustíme moukou s vodou. Asi po 10 minutách nalijeme víno a necháme přejít varem.

  4. Knedlíky jsem dělal v mikrovlnce, s přidáním petrželky a muškátového květu, ozdobení vidíte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!