Plněné vepřové kotlety s bramboráčkama

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 ks vepřové kotlety
2 stoužky česneku
trochu majoránky
2 plátky anglické slaniny (salám, šunka)
2 špalíčky sýru Eidam (Niva, Hermelín)
cibule nakrájená na drobno
sůl
pepř
bujón
hladká mouka
Bramboráčky:
6 nastouhaných brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
trošku mléka
3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety rozřízneme, osolíme, opepříme (můžeme posypat i trochou papriky) a naplníme česnekem, majoránkou, slaninou a sýrem, spojíme párátkem.

  2. Cibulku osmahneme na oleji (může se přidat i nakrájená mrkev) a přidáme maso, které necháme trošku opéct, pak podlijeme vývarem nebo vodou, do které přidáme bujón.

  3. Přiklopíme pokličku a necháme dusit do měkka. Potom kotlety vytáhneme a omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě nebo odebereme trošku omáčky a rozmícháme mouku v ní.

  4. Brambory nastrouháme a dáme do misky s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, troškou mléka, moukou a kořením.

  5. Promícháme a necháme chvilku odležet.

  6. Pak smažíme malé placičky z obou stran. Pozn.: Smažila jsem pod pokličkou na malém ohni, aby se brambory propekly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!