Divočák na kmíně a česneku s fazolkami na česneku a tymiánu (Dělená strava podle LK - zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

žebra z divočáka
sůl
kmín
pepř
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky sekaného česneku
400 g mražených zelených fazolek
sůl
lžíce čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného
lžíce tmavé sójové omáčky
lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Žebra omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme, opepříme, posypeme sekaným česnekem, zastříkneme olejem, podlijeme trochou vody a v troubě je necháme cca 10 minut na 200°C zatáhnout odkryté. Pak přikryjeme poklicí a pečeme hodinku na 190, občas poléváme a podléváme. Pak odkryjeme, polijeme a necháme zezlátnout asi 10 minut. na 220°C nebo pod grilem 3 minuty na 200°C.

  2. Fazolky: Na vyšší pánvi rozpálíme olej, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak přidáme fazolky, lžičku tymiánu. Když začnou fazolky měknout, tj. cca po 7 minutách, osolíme je, promícháme, zastříkneme sójovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!