Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g hrubé mouky
1 žloutek
voda
250 g mletého masa
1 lžíce másla
1 cibule
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
1 cibule
100 ml bílého vína
100 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
1 bylinková kostka (Vitana Natur)
1 svazek zelené petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň osmažíme mleté maso s jemně nakrájenou cibulí na másle, osolíme a necháme vychladnout.

  2. Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto a necháme ho 1-2 hodiny odpočinout. Potom vyválíme, vykrojíme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed položíme lžičku mletého masa, přehneme, okraje stlačíme a cípy spojíme k sobě. Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme asi 10 minut.

  3. Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek, posypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vínem. Necháme částečně odpařit a přilijeme mléko, šlehačku a přidáme bylinkovou kostku. Provaříme asi 10 minut, přidáme jemně nasekanou petrželku, dosolíme a už jen prohřejeme. Můžeme dochutit pár kapkami citrónové šťávy.

  4. Pelmeně přelijeme omáčkou a posypeme drceným pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!