Cizrna s rajčaty a žampiony

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g vařené cizrny
6 žampionů
6 rajčat
olivový olej
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce tahini pasty
200 ml zeleninového vývaru
1/2 lžičky římského kmínu
sůl
pepř
cukr podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, tahini pastu a restujeme. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony, oloupaná a nakrájená rajčata a drobně nakrájený česnek. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a společně restujeme ještě asi 10 minut.

  2. Vsypeme uvařenou cizrnu, zalijeme vývarem a provaříme. Podle chuti můžeme dosladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!