Cizrna s mangoldem po indicku

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g uvařené cizrny
400 g mangoldu
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička římského kmínu
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžička garam masala
350 ml vody
200 g tvrdého sýra
1 dl smetany
2 lžíce citronové šťávy
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak, rímsky kmín, nastrúhaný zázvor, garam masala a necháme rozvoňať.

  2. Pridáme cícer, nakrájaný mangold a osolíme. Podlejeme vodou a nezakryté 10 min podusíme. Potom zmes čiastočne rozmixujeme, asi v pomere 1:1.

  3. Pridáme na malé kocôčky nakrájaný syr, smotanu a necháme cca 5 min povrieť na slabom plameni. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.

  4. Podávame s ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!