Chutná zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g kyselé zelí
2 l vody
zakysaná smetana
klobáska
2 brambory (větší)
1 dl smetany
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
kmín
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 kostka masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme a přendáme do hrnce s celou šťávou, přidáme nakrájené brambory na kostky, bobkový list, kmín, papriku, protlak, nové koření a masox, necháme vařit cca 20 minut, než zelí změkne.

  2. Mezitím si nakrájíme na kolečka klobásku a opražíme na pánvičce a přidáme do polévky.

  3. Do sladké smetany si přidám lžíci mouky a zahustím polévku, nakonec přidám dvě lžíce zakysané smetany a ještě chvíli povařím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!