Jarní závitky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

180 g vařeného vepřového masa nakrajeneho nadrobno
80 g vařeného kuřecího masa nakrajeného nadrobno
1 lžička sojové omáčky světlé
1 lžicka hnědého cukru
1 lžička sezamového oleje
1 lžička rostliného oleje
230 g sojových výhonku
30 g bambusové výhonky
1 zelená paprika
2 nadrobno najkrájené jarní cibulky
1 lžička škrobové moučky
2 lžičky vody
rostliný olej na smažení
Těsto:
130 g hladké mouky
5 lžic škrobové moučky
450 ml vody
3 lžíce rostliného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso, sojovou omáčku, cukr a sezamový olej smícháme a necháme 30 minut odstát. Na pánvi orestujeme zeleninu 3 minuty a pak přidáme maso.

  2. Škrobovou moučku rozpustíme ve vodě a vmícháme ji do směsi a necháme zcela vychladnout. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a pomalu vmícháme do vody. Vypracujeme řídké těsto.

  3. Na malé pánvi pak smažíme tenké plátky (2 minuty z obou stran). Plátky těsta rozložíme na prkýnko budou se lepit takže zvlášť a naplňuje připravenou směsí zeleniny a masa a balíme do podoby závitek.

  4. V rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek aby se přebytečný olej vsákl. Jsou dobré jako předkrm a nebo jako hlavní jídlo. Co se týče náplně doporučuji i samotnou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!