Käsekuchen - pravý německý tvarohový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1 menší vajíčko
100 g másla nebo Hery
Tvarohová náplň
750 g méně tučného tvarohu
4 menší vajíčka
150 g cukru (i méně)
1 vanilkový cukr
citronová kůra
250 ml mléka
1 balíček (přípravku Dr.Oetker Käsekuchen Hilfe nebo) vanilkového pudinku

Postup přípravy receptu

  1. Těsto dobře uhněteme. 2/3 těsta vyložíme dno dortové formy (pod těsto můžeme dát pečící papír) a propícháme vidličkou.

  2. Ze zbylého těsta vyválíme roličku, vyložíme jí kraj formy a prsty vytvarujeme okraj minimálně 3 cm vysoký.

  3. Poté nalijeme tvarohovou masu, uhladíme nebo formou lehce zatřeseme. Můžeme projet špičkou nože, abychom odstranili bublinky, které vnikly do náplně během šlehání.

  4. Pečeme ve spodní třetině trouby přibližně hodinu až 70 minut. Čím pomaleji (horkovzdušná trouba zpočátku na 180, později na 160 stupňů), tím méně se nám těsto vyboulí. Ze stejných důvodů je dobré odstranit vzduchové bublinky.

  5. Tvarohová náplň: bílky ušleháme s částí cukru, v jiné nádobě smícháme zbylé suroviny a opatrně spojíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!