Bramborové soudky se sýrem a slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

7-8 středních brambor
100 g uzeného strouhaného sýru
100 anglické slaniny vcelku
olej
sůl
koření na farmářské brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně umyjeme a seřízneme oba konce. Špičatým nožem nebo lžičkou vydlabeme do brambory z vrchní části větší důlek.

  2. Do brambor nahoře nařízneme asi 1 cm zářez do hloubky i po obvodu (viz. foto). Brambory uvnitř osolíme, okořeníme a kápneme malinko oleje.

  3. Pečeme přikryté alobalem asi 20 minut při 200°C. Potom odkryjeme a do pekáčku kolem brambor přidáme slaninu nakrájenou na kostičky.

  4. Společně pečeme dalších asi 15 minut do změknutí brambor. Nakonec pekáček vytáhneme, slaninu rozdělíme do brambor, zbytek necháme na posypání, pokud zbude, a nahoru dáme sýr.

  5. Teď už jen zapečeme do zezlátnutí sýru. Ihned podáváme se zeleninovým salátem nebo pikantním dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!