Placky z hlávkového zelí s medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

cca 600 g bílého hlávkového zelí
sůl
pepř
hrst medvědího česneku
2 vejce
3 PL bílého jogurtu
cca 6-7 PL hladké mouky (podle potřeby)
Dále:
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu najemno nakrájame alebo nastrúhame, osolíme, premiešame a pomačkáme rukami. Necháme stáť cca hodinu, kým zmäkne.

  2. Umytý medvedí cesnak prekrájame, pridáme ku kapuste s ostatnými surovinami. Múku pridávame s citom, aby placky neboli veľmi múčne, potom by boli tvrdé.

  3. Lyžicou tvoríme z hmoty placky, vkladáme do oleja, vytvarujeme ich na cca 1 cm hrúbku a zvoľna smažíme z oboch strán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!