Králičí nebo kuřecí řízečky k obědu i na cesty

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Množství dle chuti:
králičí nebo kuřecí maso ze stehen
sůl
mletý pepř
sušený česnek
polohrubá mouka
bylinky dle chuti (petrželka, pažitka...)
rozšlehaná vejce
jemně mletá strouhanka
máslo s olejem

Postup přípravy receptu

  1. Z vykostěných králičích nebo kuřecích stehen nakrájíme menší kusy, velké asi jako dlaň, vyšší části masa můžeme přes fólii naklepat. Řízky osolíme, opepříme nebo dle chuti ochutíme sušeným česnekem. Řízky podle vlastní chuti posypeme čerstvými, drobně nasekanými bylinkami (z masa neopadají, přilepí se). Pak řízky zlehka obalíme v polohrubé mouce, následně je protáhneme mírně osolenými rozšlehanými vejci (žádné ředění vodou či mlékem!), pak opět zlehka obalíme ve strouhance (žádné udusání!) a nakonec opět protáhneme řízky v našlehaných vejcích.

  2. Takto připravené řízky ihned vkládáme do rozehřátého másla s olejem a ne příliš zprudka smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, bramborami nebo zeleninovým salátem. Výborné jsou též na cesty nebo ke svačině do práce, protože i studené zůstanou šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!