Bramborové šišky se sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

750 g vařený brambor ve slupce
1 střední cibule
1,5 dcl zeleninového vývaru (použila jsem opět od Vitany, teď nový v mističce - půl kelímku)
100 g šunky
120 g eidamu vcelku
1 vejce
strouhanka
hrubá mouka
2 vrchovaté lžičky naťové cibulky (mám sušenou od babičky, takže ji dávám, kde se dá, hezky voní)
2 lžíce sekané petrželky (ze zahrádky je nejlepší)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo (mě to nebaví, takže jsem si dala brambory na prkýnko, přes to fólii a rozmačkala jsem je - stačí to), přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou šunku, nasekanou petrželku, naťovou cibulku, vejce, strouhanku, mouku, zalijeme vývarem a prohněteme, dokud z toho není dobře tvarovatelné těsto, dosolíme, příp. dopepříme dle chuti (dělala jsem i dětem, takže bez pepře). Když je to řídké, přisypeme mouku, naopak vývar..

  2. Pak tvoříme šišky, jde to lépe, když si máčíte ruce ve studené vodě a ty smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Na ubrousek dáme odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!