Mokrý koláč s ovocem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Drobenka:
100 g másla
250 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 lžička prášku do pečiva
Tvarohový krém:¨
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
2 dcl mléka
cukr dle chutí přibližně 3 - 4 lžíce
Čerstvé jahody
maliny
borůvky
rybíz
meruňky atd

Postup přípravy receptu

  1. Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty.

  2. Ušlehejte tvaroh s vejcem a mlékem a oslaďte dle chuti.

  3. Na dno dortové formy, nebo remosky nasypejte 2/3 hotové drobenky a lehce umačkejte. Na drobenku nalijte tvarohový krém. Na krém naskládejte ovoce a posypejte zbytkem drobenky.

  4. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 minut. Stejně dobře jde koláč péct i v remosce. Pokud se vám bude koláč připalovat, tak ho přikryjte alobalem. Podávejte vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!