Rajčatová polévka s fenyklem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 větší bulvy fenyklu (vybírejte takový, který má i zbytky nati)
1 kg rajčat
1 menší cibule
2 dcl bílého vína (ale není podmínkou)
2 lžičky sekané fenyklové natě
2 lžičky sekané petrželky
strouhaná citronová kůra z 1 omytého citronu
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř
olivový olej
řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmažte fenykl a cibuli, obojí nakrájené na nudličky.

  2. Přidejte oloupaná a nasekaná rajčata.

  3. Zeleninu zalijte vínem a přidejte přibližně 1,5 l vody. Nechte vařit do měkka a poté rozmixujte. Osolte a opepřete dle chuti.

  4. Připravte si gremolatu, která vznikne prostým smícháním sekaného fenyklu, petrželky, strouhané citronové kůry a česneku nastrouhaného nebo lépe nasekaného na opravdu malé kousíčky. Polévku podávejte s lžičkou hustého jogurtu a gremolatou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!