Rajčatová polévka s fenyklem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 větší bulvy fenyklu (vybírejte takový, který má i zbytky nati)
- 1 kg rajčat
- 1 menší cibule
- 2 dcl bílého vína (ale není podmínkou)
- 2 lžičky sekané fenyklové natě
- 2 lžičky sekané petrželky
- strouhaná citronová kůra z 1 omytého citronu
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- řecký jogurt
Postup Rajčatová polévka s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmažte fenykl a cibuli, obojí nakrájené na nudličky.
Přidejte oloupaná a nasekaná rajčata.
Zeleninu zalijte vínem a přidejte přibližně 1,5 l vody. Nechte vařit do měkka a poté rozmixujte. Osolte a opepřete dle chuti.
Připravte si gremolatu, která vznikne prostým smícháním sekaného fenyklu, petrželky, strouhané citronové kůry a česneku nastrouhaného nebo lépe nasekaného na opravdu malé kousíčky. Polévku podávejte s lžičkou hustého jogurtu a gremolatou.