Vepřová roláda se sušenými rajčaty a mozzarellou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kotlety bez kosti
200 g sušených rajčat
250 g Mozzarelly (váha bez nálevu)
6 plátků sušené šunky
100 g Choriza nebo jiné pikantní klobásy
citronová kůra z 1 omytého citronu
hrst sekaného oregana
2 lžíce pikantní hořčice
1 lžíce Solamylu
0,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu postupně ořezávejte dokola, aby vám vznikl velký plát, který postupně naplníte (omlouvám se, pokud z popisu nechápete postup, slibuji, že ho příště nafotím).

  2. Plát masa potřete hořčicí, posypejte nahrubo nasekaným oreganem a strouhanou citronovou kůrou. Na maso položte plátky sušené šunky, tak aby bylo celé pokryté. Dále na maso položte do řady sušená rajčata, na ně na kolečka nakrájenou mozzarellu. Chorizo rozkrojte podélně na čtvrtiny a ty položte za sebou na mozzarellu. Celý plát zaviňte a roládu upevněte provázkem.

  3. V ideálním stavu rozpalte velkou pánev a celou roládu na ní opečte, aby se maso zatáhlo. Pokud takovou pánev nemáte, položte roládu do pekáče a dejte do trouby rozehřáté na cca 180 stupňů. Já tu svoji dokonce pekla v remosce.

  4. Po půl hodině pečení roládu začněte podlévat vodou a přikryjte. Postupně podlévejte a pečte cca 2,5 hodiny. Upečenou roládu vyjměte z výpeku. V troše studené vody rozmíchejte solamyl a výpek nechte lehce zhoustnou. Již nevařte. Podávejte ideálně s brambory v jakékoliv podobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!