PEPITY (pepřové pivní tyčky)
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 100 g piva
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 80-90 g hladké mouky
- 30 g oleje
- rovná lžička soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 5-6 g čerstvého droždí
Postup PEPITY (pepřové pivní tyčky)
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme v pivu, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout, pak prohněteme, vyválíme na malý obdélník, posypeme sezamem a ten trochu do povrchu zaválíme.
Nožem nebo kolečkem na pizzu nakrájíme tyčky, při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fólií je natáhneme na délku plechu a necháme dokynout, než se nahřeje trouba.
Upečeme ve vyhřáté troubě do křupava (200°C asi 15 -18 minut).