PEPITY (pepřové pivní tyčky)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

100 g piva
100 g celozrnné pšeničné mouky
80-90 g hladké mouky
30 g oleje
rovná lžička soli
1/4 lžičky mletého pepře
5-6 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme v pivu, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout, pak prohněteme, vyválíme na malý obdélník, posypeme sezamem a ten trochu do povrchu zaválíme.

  2. Nožem nebo kolečkem na pizzu nakrájíme tyčky, při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fólií je natáhneme na délku plechu a necháme dokynout, než se nahřeje trouba.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě do křupava (200°C asi 15 -18 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!