Bílá buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto
- 300 g hladké mouky
- 200 g cukru moučka
- 200 g studené hery (másla)
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- marmeláda (já dala rybízovou)
- 1 - 2 PL rumu
- náplň
- 2 tvarohy
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 1/2 l mléka
- 1 vanilkový pudink
Postup Bílá buchta
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny přísady na náplň smícháme v míse a nalijeme na marmeládou namazané těsto.
Pečeme na 180°C 30 minut, pak ztlumíme na 150°C a dopékáme dalších cca 15 minut.