Bílá buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto
300 g hladké mouky
200 g cukru moučka
200 g studené hery (másla)
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
marmeláda (já dala rybízovou)
1 - 2 PL rumu
náplň
2 tvarohy
100 g cukru
2 vejce
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny přísady na náplň smícháme v míse a nalijeme na marmeládou namazané těsto.

  2. Pečeme na 180°C 30 minut, pak ztlumíme na 150°C a dopékáme dalších cca 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!