Mandlové perníčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

180 g moučkového cukru
180 g másla rozpuštěného
180 g mandlí nebo vlašských ořechů
1 vejce
2 polévkové lžíce medu
5 polévkových lžic mléka
2 pl Perníkové koření
350 g hladké mouky
strouhaná kůra z 1 citronu
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, koření, mandle a kůru smícháme a zaděláme směsí rozehřátého másla, mléka, medu a vejce. Propracované těsto přikryté folií necháme v chladu odpočinout nejlépe do druhého dne.

  2. Vyválíme placku cca 3 mm a vykrajujeme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a potíráme vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!