Floridske ozrale jablkove kolace

Recepty, Moučníky

Suroviny

(1 hrnek je 150g)
na Těsto:
3,5 hrnku polohrubé mouky (pouzila jsem Wondra)
1/2 hrnku hladké mouky (All Purpose Flour)
200 ml mléka (2%)
malá štamprdle rumu (Cruzan)
2 velké žloutky
špetka soli
1 baliček sušených kvasnic
citronová kůra
4 polévkové lžíce cukru
1/3 hrnku oleje (Canola)
1 čajová lžička vanilla extract
na Jablkovy rozvar:
6 jablek nakrajenych na kosticky (jablka oloupat!)
1 velká lžíce vody
1 malá lžíce vanilla extract
3 velké lžíce cukru
1/3-1/2 malé lžičky skořice
Vaříme tak dlouho dokud směs nezhoustne
na Drobenku:
200 g mouky
200 g másla
200 g cukru
skořice
(maslo + rum na potirani pred... a take po upeceni)

Postup přípravy receptu

  1. Až těsto vykyne (až je ho 2x tolik), uděláme 14 ks stejně velikých kuliček, zploštíme je (já jsem je rozplácla pomoci malého talířku), pak jsem je potřela rumovým máslem, sklenici jsem je prohloubila, naplnila uvařeným, vychladlým jablkovým rozvarem, na to jsem navršila drobenku.

  2. Než jsem tohle všechno dokončila, tak už se začaly trochu nadýchávat, tak jsem je strčila do vyhřáté trouby na 180°C. Za 18 minut byly hotové tak jsem je vyndala z trouby a začala jsem nejdřív potírat okraje máslem s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!