Indická krůtí pochoutka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtí prsa
1 lžíce olivového oleje
3 střední cibule
2 bobkové listy
2 hřebíčky
4 kuličky barevného pepře
2 chilli papričky
špetka kardamonu
špetka římského kmínu
sůl
1/2 konzervy loupaných rajčat
2 dcl vody
čerstvá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a cibuli na čtvrtky.

  2. Na oleji osmahneme kousky cibule až zesklovatí, poté ji vyndáme.

  3. Na pánvičku dáme bobkový list, hřebíček, pepř a chilli papričky a vše orestujeme asi 2 minuty - pozor, aby se koření nespálilo. Koření vyndáme - použijeme ho později.

  4. Na pánev dáme krůtí kousky a ostatní koření = kardamon,římský kmín a sůl.

  5. Prudce osmahneme a přidáme nakrájená loupaná rajčata.

  6. Podlijeme vodou, přidáme první várku koření, kterou jsme orestovali a vyndali. Maso dusíme až je měkké.

  7. Ke konci přidáme orestovanou cibuli.

  8. Hotovou směs podáváme na indickém chlebu naan.

  9. Pod směs jsem ještě nakrájela čerstvá rajčata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!