Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu

Recepty, Ryby

Suroviny

1 pstruh
Na náplň:
60 g změklého másla
5 lístků rozmarýnu
bazalka
pažitka
máta
1 limetka
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
Trochu hrubé soli
citronový pepř (nemusí být)
Na přílohu:
5 malých brambor
5 cherry rajčátek
1/2 kapie
Velký kus alobalu (musí se do něj vejít nejen ryba, ale i brambory)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, aby vznikla kašička. Pak směs do másla vmícháme, prolisujeme česnek. Z očištěné limetky nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu, obojí smícháme s máslem. Podle chutí můžeme i osolit nebo opepřit, pokud uznáme za vhodné.

  2. Do vykuchaného a očištěného pstruha uděláme z obou stran 3 zářezy. Položíme si ho na alobal a dovnitř pstruha i do těch zářezů, i na celý povrch vpravíme máslovou směs a rozetřeme. Lehounce zabalíme a necháme odpočinout nejméně 30 minut, čím déle, tím lépe, aby směs prostoupila celým pstroužkem.

  3. Nyní si očistíme zeleninu na přílohu. Brambory a cherry rajčata rozpůlíme, kapii nakrájíme na 10 kousků. Okolo ryby položíme brambory, na ně položíme rajčata a papriku, malinko osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme a pevně uzavřeme obal, aby nic nevyteklo.

  4. Můžeme grilovat nebo i upéci v pekáčku. Zhruba 20 minut na každé straně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!