Škvarkové Terčiny tyčinky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mleté škvarky
sůl i mořská,podle potřeby
podle chuti vegeta
špetka pepře
1/2 hrnku nemletý bílý mák
1 balíček prášek do pečiva
mléko podle potřeby
1 vejce na potření,rozšlehané
strouhaný sýr podle potřeby
drcený kmín na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva, přidáme pomleté škvarky, nemletý mák, špetku pepře, vegetu, mořskou nebo obyčejnou sůl a s mlékem podle potřeby vypracujeme na vláčné těsto.

  2. Necháme v ledničce odpočinout asi 1 hodinu.

  3. Pak vyválíme na pomoučeném vále placku asi 4-5 mm silnou, rádýlkem nakrájíme na tyčinky nebo vypichujeme kolečka, obdélníčky a podobně, vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem,(eidam, Niva, parmazán) podle chuti a drceným kmínem.

  4. V troubě asi na 180°C teplé upečeme dozlatova. Podáváme jako slané pohoštění k vínu nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!