Šlehačkovo - maková bublanina s meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1 hrnek třtinovéhó cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
špetka soli
1 kelímek smetany ke šlehání
8 - 10 čerstvých meruňek
50 g čerstvě umletého máku
moučkový cukr s vanilkou na poprášení

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek.

  2. Do mísy vyklepnéme celá vejce, přidáme 4 PL vody, vsypeme třtinový cukr a vše vyšleháme do bílé pěny.

  3. Přisypeme prosátou mouku se sodou, umletý mák, špetku soli, přilijeme smetanu ke šlehání a dobře promícháme.

  4. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme na něj těsto. Poklademe půlkami meruněk.

  5. Pečeme dorůžova v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkontrolujeme špejlí, zda se těsto nelepí.

  6. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!