Zelený salát s avokádem a vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g různých salátových listů
1 zralé avokádo
kousek čerstvého fenyklu
2 slepičí nebo 4 křepelčí vejce
limetka
Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
1-2 lžičky sirupu nebo medu
špetka soli
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Salátové listy (římského, ledového a rukoly) opláchneme a necháme okapat nebo odstředíme v salátové odstředivce. Avokádo zbavíme pecky, vyndáme ze slupky, nakrájíme na plátky a pokapeme limetkou. Salát dáme do mísy, přidáme avokádo a plátky fenyklu. Fenykl není nutný, ale máme ho rádi a zrovna jsem měla zbytek.

  2. Olivový olej do salátů je skvělý citronový, bazalkový apod. Tři lžíce oleje prošleháme s limetkovou šťávou, sirupem, solí, pepřem a promícháme v míse se salátem.

  3. Salát rozdělíme na porce a na každou položíme zastřené (nebo uvařené) 1 vejce slepičí nebo 2 křepelčí. Podáváme k různě upravenému masu nebo bezmasým pokrmům, ke kterým se salát hodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!