Smetanová polévka ze zelených lusků, s koprem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vývaru (zeleninový, hovězí, může být i silnější bujon)
200 g zelených fazolek (mohou být i zmrazené)
2 větší brambory
asi 2 lžíce másla
1/2 cibule
1 smetana (12%)
svazeček kopru (může být i sterilovaný)
cukr
ocet
sůl
1 bobkový list
6 kuliček nového koření
špetka muškátového oříšku
2 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme cibuli, přidáme fazolky a spolu s cibulí osmahneme (3-4 minuty). Zalijeme vývarem, přidáme koření a pomalu vaříme.

  2. Po 5 minutách přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory.

  3. Vaříme, až jsou fazolky i brambory téměř měkké (10-15 minut). Do polévky dáme cukr a zalijeme smetanou. Nakonec dodáme kopr, ocet a cukr a nastrouhaný muškátový oříšek. Zahustíme jíškou (nemusí být) a dochutíme dle svých představ. Ocet je dobré si trošku ohřát, aby se polévka nesrazila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!