Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 velký fenykl
100 ml bílého vína nebo vývaru
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce octa balsamico
2 kávové lžičky dijonské hořčice
2 polévkové lžíce smetany na vaření
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prsa rozkrojíma na tenčí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran.

  2. Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na silnější proužky.

  3. Med, balsamico, hořčici dobře promícháme.

  4. Maso vyjmeme, do pánve dáme fenykl a cca 3 minuty restujeme na mírnějším plameni. Vlijeme víno nebo vývar a necháme trochu odvařit.

  5. Přilijeme směs a vaříme zhruba 5 minut, necháme zredukovat.

  6. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme. Fenykl by měl zůstat křupavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!