Zelené Matcha cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

15 g Matcha Tea
300 g hladké mouky
200 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smíchám a zpracuji v těsto, které nechám minimálně hodinu odležet v lednici.

  2. Poté vyválím silnější plát (tenké těsto má tendenci v troubě praskat).

  3. Z těsta vykrájím rybičky a stromečky, jsou i v reálu zelené, proto vypadají ze všech tvarů nejlépe, a peču v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 5 minut.

  4. Po vychladnutí slepím pikantním džemem nebo rozpuštěnou čokoládou s vysokým procentem kakaa. V čokoládě některé stromečky pro zpestření z jedné poloviny namočím a posypu kokosem nebo cukrářskými stříbrnými perličkami, u rybiček vypadají pěkně namočené ploutvičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!