Vepřová játra na zeleném pepři

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových jater
2 jarní cibulky - bílá část
150-200 ml silného masového vývaru
2-4 lžičky nakládaného zeleného pepře
lžíce sádla
sůl
Na obalení:
hladká mouka
špetka mleté papriky
špetka mletého pepře
špetka mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na cca 1-1,5 cm plátky. Rozehřejeme sádlo a plátky jater obalená ve směsi mouky a koření opékáme zprudka cca 1-2 minuty z každé strany. Vytáhneme, osolíme a uchováme v teple, nejlépe v alobalu.

  2. Do pánve po játrech přidáme nasekanou cibulku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem a provaříme. Pokud se omáčka bude zdát řídká, zahustíme ji trochou solamylu v malém množství vody.

  3. Přisypeme zelený pepř a omáčku dochutíme. Vrátíme zpět játra i se šťávou, kterou pustila a společně prohřejeme. Podáváme s rýži nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!