Houbové risotto

Recepty, Houby

Suroviny

250 g čerstvých hub
200 g rýže Arborio
1 cibule
400 ml zeleninového vývaru
máslo
sýr Parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme 125 g na větší kousky pokrájených hub o osmahneme. Jakmile začnou houby pouštět šťávu přisypeme rýži, promícháme a zalijeme vývarem.

  2. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, dokud se všechna voda nevsákne (trvá to přibližně 10-15 minut). Je-li rýže stále tvrdší, přilijeme ještě trochu vývaru.

  3. Zbytek hub pokrájíme na slabé plátky a osmahneme je na másle do zlatova.

  4. Když je rýže uvařená, vsypeme a vmícháme do ní část sýru Parmezán a zakryjeme na 2-3 minuty pokličkou.

  5. Servírujeme sypané zbytkem sýra a na másle smaženými houbami


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!