Knedlík z polenty

Recepty, Přílohy

Suroviny

100 g polenty
200 ml mléka
200 ml vody
1 lžička zeleninového bujonu

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s vodou a bujonem dáme do hrnce a přivedeme k varu. Poté přisypeme polentu, vypneme plamen a dřevěnou vařečkou stále mícháme dokud se směs nezačne odlepovat od stěny hrnce.

  2. Poté směs vlijeme na připravený pečící papír nebo alobal (ten musíme pomazat trochou oleje) a vytvarujeme knedlík. Necháme vychladnout.

  3. Po vychladnutí knedlík rozbalíme a pokrájíme na plátky. Ty pak můžeme osmahnout na troše oleje nebo je naskládat na pečící papír a nechat v troubě prohřát. Podáváme místo bramborových knedlíků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!