Závin s hokkaido-jablečnou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g listového těsta
300 g na hrubých slzičkách nastrouhané dýně Hokkaido
500 g na hrubých slzičkách nastrouhaných jablek
1 šálek rozinek
¾ šálku slunečnicových semínek
1 sáček vanilkového cukru
2 lžičky skořice
z 1 citronu nastrouhaná kůra
2 cm plátek másla na potření upečeného závinu
hladká mouka na posypání pracovní plochy
pečící papír
1 šálek = 200 ml

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 hodinu namočíme rozinky do vody.

  2. Zapneme troubu na rozehřátí. Na plech položíme pečící papír.

  3. Do mísy s nastrouhanou dýní a jablky přidáme z vody vymačkané rozinky, slunečnicové semínko, cukr, skořici, kůru, vše důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.

  4. Těsto rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku. Na každý plát navrstvíme po celé ploše náplň, boční strany malinko přehneme dovnitř a zavineme do závinu.

  5. Přeneseme na připravený plech a pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.

  6. Mezitím v malém kastrůlku rozpustíme máslo, kterým upečené záviny po vytažení z trouby potřeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!