Broskvovo-nektarinkový závin

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g mouky
1/8 l vlažné vody
špetka mořské soli
75 g Hery
Náplň:
375 g broskví
375 g nektarinek
375 g jemného tvarohu
100 g cukru
1 žloutek
šťáva z 1 citrónu
50 g rozinek
50 g oloupaných mandlí
30 g Hery
Na potření:
Hera
2 lžíce moučkového cukru na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a poklademe ji kolem dokola na hromádku mouky. Těsto hněteme tak dlouho, až je hladké a leskne se. Pod nahřátým kastrolkem ho necháme asi 60 minut odpočívat.

  2. Na utěrce ho poté vyválíme na hodně tenký plát a potřeme rozpuštěnou Herou. Navršíme hmotu utřenou z tvarohu, cukru, žloutků a citrónové šťávy, poklademe směsí ovoce, rozinek a mandlí. Pomocí utěrky závin opatrně zarolujeme, přeneseme na vymaštěný plech a potřeme Herou.

  3. Pečeme v předehřáté elektrické troubě při 225°C, v plynové na stupni 3 asi 40 minut. Mezitím asi 3x až 4x potřeme Herou, aby závin byl křehký. Před podáváním moučník posypeme moučkovým cukrem. Jíme teplý i studený. Obzvlášť chutná s teplou omáčkou s pravou bourbonskou vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!