Slezský salát

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 brambory
1 menší cibule
sterilizovaný celer
nebo půl bulvy čerstvého celeru
3-4 beraní rohy
(pokud použijeme čerstvý celer, budeme potřebovat lák z beraních rohů, popřípadě z okurek)
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme. Celer očistíme a uvaříme v láku z beraních rohů a okurek, nebo můžeme použít sterilizovaný celer a lák z něj.

  2. Brambory nakrájíme na půlkolečka, nebo kolečka, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme na kostičky nakrájený uvařený celer, 2-3 kusy nadrobno nakrájených beraních rohů, můžeme přidat pažitku, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a promícháme.

  3. Necháme v lednici uležet nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!