Vepřové výpečky na pivu a zázvoru

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g libového bůčku
2 cibule
4 stroužky česneku
200 ml světlého slabšího piva
vývar nebo voda
lžíce rajčatového protlaku
hořčice
1-2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
sladká paprika
pálivá paprika
2 lžíce sušených brusinek
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky.

  2. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smícháme s masem a necháme uležet nejméně hodinu.

  3. Před pečením smícháme maso s nakrájenou cibulí, hořčicí, protlakem a zázvorem.

  4. Vyhřejeme troubu a maso zatím bez podlití dáme na 10 minut zapéct.

  5. Poté ho zalijeme pivem, přikryjeme poklicí a pečeme při 180 stupních do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem nebo horkou vodou. V polovině pečení vsypeme brusinky. Zahušťovat se nemusí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!