Zapečený toast s bešamelem

Recepty, Ostatní

Suroviny

12 ks toast chleba
6 vajec
1 baby špenát
2 stroužky česneku
12 plátků šunky
12 plátků goudy
sýr na strouhání dle chuti
máslo
mléko
sůl
pepř
tuk
hladká mouka
pečicí papír

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce připravíme baby špenát. Přidáme česnek, sůl a pepř dle chuti.

  2. Dále připravíme toasty, které hned dáváme na plech s pečícím papírem. 6 ks slabě namažeme máslem. Přidáme dva plátky šunky, 2 plátky sýru, baby špenát a z dalších 6 kusů vykrojíme vnitřek, aby zbyly okraje kůrky. Přidáme je na připravené toasty.

  3. Po jednom kusu vyklepneme vejce do vzniklé prohlubně.

  4. Nakonec připravíme bešamel. Dělám dle oka, takže poměry bohužel nevím. V menším hrnci rozpustíme tuk, přidáme mouku, mléko a nakonec sýr. Vše řádně promícháme (ať není moc řídký - tak akorát), přidáme okolo toastu a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 10-15 minut, pokud chcete mít žloutek na hniličko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!