Masové kuličky v parmezánu s rajčátkem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

70 g mletého hovězího masa
3 cherry rajčátka
Štíhlá cuketa
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
Bazalka
tymián
oregano
Sůl
pepř
Olivový olej
olej na opékání masa
Bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z cukety nakrájíme 4 tenounké podlouhlé plátky. V pánvi přivedeme vodu k varu a plátky cukety necháme vařit, dokud nezměknou a budou ohybné. Plátky cukety osušíme papírovou utěrkou.

  2. Maso rozmělníme na jemno a ochutíme solí, pepřem a přiměřeným množstvím bylinek. Z masa vytvarujeme 4 kuličky, které opečeme na pánvi pokapané olejem. Opečené kuličky položíme na papírovou utěrku, osušíme z nich přebytečný tuk a obalíme v parmezánu.

  3. Plátky cukety lehce osolíme. Na dřevěné párátko napíchneme jeden konec cukety (konec přidržujeme u párátka, aby se cuketa neprotrhla), napíchneme rajčátko, cuketu provlíkneme pod rajčátkem a napíchneme masovou kuličku. Opět podtočíme cuketu. Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut pečeme. Než se špízy rozpečou, rozředíme lžičku bazalkového pesta lžící extra panenského olivového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!