Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 batáty
80 g krůtího masa
100 g hlívy ústřičné
30 g cibule
60 g avokáda
estragon
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Batáty důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka.

  2. Necháme trochu vychladnout a poté rozkrojíme podélně na poloviny.

  3. Batáty vydlabeme a utvoříme z nich lodičky. Polovinu vydlabané hmoty nakrájíme nadrobno a použijeme do směsi na plnění.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli nakrájíme najemno. Hlívu nakrájíme na drobné kousky, stejně tak i maso.

  5. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme hlívu, osolíme a za občasného míchání opékáme 5 minut.

  6. Poté přidáme asi 1 lžičku estragonu, krůtí maso a restujeme, dokud maso nebude hotové.

  7. Vmícháme polovinu hmoty, kterou jsme vydlabali z batátů.

  8. Avokádo nakrájíme na malé kostky. Směs na pánvi stáhneme z ohně, podle potřeby dosolíme a zlehka vmícháme avokádo.

  9. Směsí naplníme vydlabané batáty, vložíme do trouby a necháme 10 minut prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!